Се за покривот од А до Ш

Зошто најдобриот еко избор - дел 3?Во текот на 2009 година е направено темелно и детално истражување на Независниот Еко Институт во Фрајбург, Германија кое покажа дека производството на ќерамиди од бетон не само што не е штетно за животната средина, туку во споредба со останати алтернативни покривни материјали е неколкупати поеколошки и ги заштитува природните ресурси.