Се за покривот од А до Ш

Осветлување на покривотКомпонента од типот УДОБНОСТ - Брамак ги нуди следниве решенија:

  • Luminex Ini;
  • Luminex Max;
  • Luminex Alu;
  • Прозрачна ќерамида.
Покривен прозорец Luminex-UNI

Прозорец за пристап до покривот, осветлување и дополнително проветрување на ненаселени тавани. Функционален и точно прилагоден системски елемент. Кровниот прозорец може да се отвора на лево, на десно и нагоре. Прозорец од висококвалитетна пластика, капак отпорен на кршење од поликарбонат. Не зависи од моделот, за малоформатни покривни материјали. Лесен, брза и едноставна монтажа и противоударни поликарбонат премази кои издржуваат град и големо оптоварување од снег. 

Се користи за излез на покривот, осветлување и проветрување на ненаселени тавани. Погоден за монтажа на покриви со наклон од 16° до 55°. Потребниот отвор за монтирање на покривниот прозорец одговара токму на четири ќерамиди. Се прицврстува кон дрвената конструкција со помош на постоечките ленти. Покривниот прозорец може да се отвора нагоре, на лево и на десно. 

Технички карактеристики:
Материјал: Рамка од цврсто PVC, појачан прозорец од транспарентен и отпорен на удари поликарбонат, UV-стабилна рамка, лакирана алуминиумска-полиестерна фолија.
Бои: Црвена, кафеава и антрацит
Примена:         За сите модели ќерамиди Брамак
Надворешни димензии: 63,0 х 76,5 см
Светлосен отвор: 47,5 х 52,0 см
Осветлена површина:  0,24 м²
Тежина: 6,2 кг/пар.
Потрошувачка: По желба на клиентот

Заелешка: за излез на ненаселен покрив препорачуваме мин. 1 прозорец

Покривен прозорец Luminex-MAX

Прозорец за пристап до покривот, осветлување и дополнително проветрување на ненаселени тавани. Функционален и точно прилагоден системски елемент. Кровниот прозорец може да се отвора на лево, на десно и нагоре. Прозорец од висококвалитетна пластика, капак отпорен на кршење од поликарбонат. Не зависи од моделот, за малоформатни покривни материјали. Лесен, брза и едноставна монтажа и противоударни поликарбонат премази кои издржуваат град и големо оптоварување од снег.

Се користи за излез на покривот, осветлување и проветрување на ненаселени тавани. Погоден за монтажа на покриви со наклон од 16° до 55°. Потребниот отвор за монтирање на покривниот прозорец одговара токму на четири ќерамиди. Се прицврстува кон дрвената конструкција со помош на постоечките ленти. Покривниот прозорец може да се отвора нагоре, на лево и на десно.

Технички карактеристики:
Материјал: Рамка од цврсто PVC, појачан прозорец од транспарентен и отпорен на удари поликарбонат, UV-стабилна рамка, лакирана алуминиумско-полиестерна фолија.
Бои: Црвена, кафеава и антрацит
Примена:          За сите модели ќерамиди Брамак
Надворешни димензии: 88,6 х 87,4см
Светол отвор: 52,0 х 60,0см
Осветена површина:  0,31м²
Тежина: 7,0 кг/пар.
Потрошувачка: По желба на клиентот

Забелешка: за излез на ненаселен покрив препорачуваме мин. 1 прозорец; при монтажата на прозорецот е потребно да се сечат ќерамиди.

Покривен прозорец Luminex-ALU

Дрвена рамка, алуминиумска обшивка и стакло. Се користи за излез на покривот, осветлување и проветрување на ненаселени тавани.

Погоден за монтажа на покриви со наклон од 15° до 60°. Потребниот отвор за монтирање на покривниот прозорец одговара токму на четири ќерамиди. Се прицврстува кон дрвената конструкција со помош на постоечките ленти. Покривниот прозорец може да се отвора нагоре и настрана. 

 

 

Технички карактеристики:
Материјал: Внатресна рамка од суво иглолистно дрво, бојадисана ламаринена обшивка, ббојадисана алуминиумска рамка.
Стакло: Стаклопакет 14мм (3-8-3)
Рачка: Хромирана со две позиции за проветрување
Бои: Црвена и антрацит
Примена:          За сите модели ќерамиди Брамак
Надворешни димензии : 70,0 х 78,0 см

Големина на дрвена рамка:

45,0 х 55,0 см

Светлосен отвор: 40,5 х 50,5 см
Осветлена површина: 0,21м²
Тежина: 10,5 кг/пар.
Потрошувачка: По желба на клиентот

Забелешка: за излез на ненаселен покрив препорачуваме мин. 1 прозорец.

Прозрачна ќерамида

Практична опција за осветлување на тавански простории. Пропушта светлина 92%.

Се прицврстува со 2 дополнителни држачи. Можност за осветлување на тавани. прицврстувањето е со два држача. Пропуста светлина околу 92%.

 

Технички карактеристики:
Материјал: Транспарентно акрилно стакло
Модели: За сите модели ќерамиди Брамак
Големина: 330 х 420 мм
Тежина: 0,65 кг/пар.
Покривна ширина: 30 см
Потрошувачка: Најмалку 5 пар./150 м² покривна површина

Забелешка: на шемата е покажана ќерамида од моделот Класик.