Се за покривот од А до Ш

Препокривање или целосна промена? Најчесто поставувани прашања?

 

Не секој ден се случува да правите комплетна санација на вашиот покрив. Потребно е многу време за планирање, истражување и наоѓање, односно собирање на средства!

За ваше олеснување ние сме подготвиле некои често поставувани прашања и одговори, кои можете да ги проучите и да ви помогнат при подготовката на вашиот проект, како и при изборот на материјали за покривање. Не ги пропуштајте прашањата и одговорите во специјалниот дел ЗОШТО БРАМАК. Можете да видите како ќе ви изгледа покривот, како и да преземете список со сите чекори кои не треба да ги пропуштите при планирањето и подготовката на проектот за нов покрив.

 

 1. Како да се вклопиме во вашиот буџет?
 2. Колку ќе чини еден нов покрив?
 3. Колку би чинела реконструкцијата на покривот?
 4. Какво влијание има материјалот врз цената?
 5. Улогата на термоизолацијата во цената на покривот?
 6. Како да ги избегнам заблудите при пресметката на цената на покривот?
 7. Колку просечно чини изведбата на нов покрив?
 8. Што претставува количинска пресметка за поправка на покривот?
 9. Советување со фирма за изведба на покриви со сертификат од БРАМАК
 10. Наоѓање на сигурна и коректна понуда
 11. Советување со мајстор за покриви
 12. Сооднос помеѓу цените за изведба на покрив и квалитетот на изработка
 13. Сертификат за првокласен мајстор на Брамак
 14. Која е улогата на ќерамидите?
 15. Каква подпокривна фолија е најдобро да користиме?
 16. Ќе влијае ли слабо одржуваниот покрив на цената на мојот дом?
 17. Дали осигурувањето на домот ќе ја покрие поправката на покривот?
 18. Скеле - ќе ми треба ли?
 19. Дали мојот покрив има потреба од вентилација?
 20. Може ли гнилата конструкција да доведе до протекување?
 21. Може ли мов да предизвика протекување на покривот?
 22. Дали тежината на новите ќерамиди има влијание врз покривот?
 23. Како да ги намалиме трошоците за нов покрив?
 24. Колку време треба да издржи покривот?