Се за покривот од А до Ш

Која е улогата на ќерамидите?

Која е улогата на ќерамидите?

Ќерамидите се потребни за да се покрие покривот и да се заштити домот од дожд и топлина, но во текот на годините и со прогресот во областа на покривните работи, надворешниот изглед и целокупниот стил на ќерамидите станува исто толку важен фактор, како и заштитата од протекување.

Покривањето со ќерамиди има богата традиција, особено во земјите од умерените климатски услови. Тие се утврдени како соодветни и сигурни покривни материјали, воглавно поради следниве свои квалитети:

  • Релативно мали димензии на елементите, поради што се применливи за секакви покривни форми, вклучувајќи сложени и раздвижени;
  • Практички насекаде има материјали за нивно производство; при квалитетни суровини и подобра технологија на производство, ќерамидите можат да служат беспрекорно стотици години, а и покажуваат одлична водоплотност и отпор на мраз;
  • Добра отпорност на пожар - формираат незапалива покриеност;
  • Значителна сопствена тежина (од редот на 50-90 кг / m²), што само по себе дава сигурност против постапување од силен ветер; има начин да се поврзуваат цврсто со основата;
  • И итн.

Брамак нуди широк спектар на ќерамиди за избор при поправка или замена на поокрив. Ќерамидите се изработени по специјална Брамак технологија во нашите две фабрики во Софија и Силистра. Нашата палета на модели ќерамиди за покривот варира по форма, боја, завршна површина/слој, материјал и цена, така да имате изобилство од можности за избор на најсоодветни ќерамиди за вашиот покрив.

Изберете површина ПРО, ПРОТЕКТОР, НАТУРА или ЕКО за да има вашиот дом сеопфатен изглед, во комбинација со животната средина. Нашата разновидност од бои и форми овозможува да одберете сè што ви е потребно  - од традиционално црвена, до сина, зелена или црна, практично секоја боја, кој ја сакате.

Како водечка компанија во областа на решенијата за покриви, Брамак може да обезбеди им на сопствениците секаков совет за најсоодветни ќерамиди за вашиот дом. Нашите мајстори за покриви можат да го заменат или поправат покривот на најквалитетен начин и можеме да ве ориентираме за цената на комплетен ремонт на покривот во зависност од неговата големина и оштетување.

Ние сме експерти во областа на покривните решенија, затоа дозволете ни да најдеме реномиран локален мајстор за покриви кој би се ангажирал со вашиот кров. Контактирајте со нашите љубезни специјалисти денес за да дознаете повеќе за широкиот опсег од керамиди или разгледајте го специјалниот сектор на нашата интернет страница, за да најдете идеалните ќерамиди за вас. Барате квалитетни керамиди? Не барајте понатаму, го имате Bramac.

< претходен: Сертификат за првокласен мајстор на Брамак
следна > : Каква подпокривна фолија е најдобро да користиме?