Се за покривот од А до Ш

Дали тежината на новите ќерамиди има влијание врз покривот?

Да, може да има влијание. Ако ги замените вашите ќерамиди со слични такви, тогаш не би требало да има никаков проблем. И покрај се, од различни материјали за ќерамиди се добиваат такви со различна тежина. Значи, ако одлучите да користите ќерамида, изработена од друг материјал треба да одредите со градежниот инженер и да бидете сигурни дека постоечките наклонети покривни греди се доволно цврсти за да преземат тежината на новите ќерамиди.

< претходен: Може ли мов да предизвика протекување на покривот?
следна > : Како да ги намалиме трошоците за нов покрив?